• Heidi Haesen

Typografie rage in 2020

Bijgewerkt: 18 apr 2020

Om meer innovatieve en moderne composities te creëren, spelen de ontwerpers met de typografie big time. Deze trend zal naar verwachting in 2020 tot bloei komen. Figuurlijk en letterlijk! Versierd met prachtige bloemen, geometrische vormen en meer creatieve elementen is artistieke typografie zeker de perfecte oplossing om de aandacht te trekken. In combinatie met de maxi typografietrend uit de grafische ontwerptrends van 2019, zal de artistieke typografie in 2020 echt opvallen


Als het gaat om de dikte, is de regel - hoe dikker, hoe beter. Zware lettertypes en belettering overspoelen nu al de wereld van het grafisch ontwerp. We zien ze in logo's, op posters, op webdesign en zelfs op verpakkingsontwerp. Nogmaals, de letters zullen enorm zijn, en kunnen zelfs verder gaan dan de randen van de compositie.


Een andere grote trend op het gebied van typografie voor het komende jaar zou het tekenen van vormen zijn. Wat bedoelen we daarmee? Twirls, cirkels, of gewoon curves die de curves van andere elementen in het ontwerp volgen. De vormen kunnen 2-dimensionaal en zelfs 3-dimensionaal zijn. Een grote hit is het maken van 3d objecten met woorden als kubussen, trappen en meer.Semi-transparantie in de typografie is ook vrij trendy. In 2020 zullen we het in verschillende vormen zien. Woordenblokken die elkaar overlappen, "dubbele typografie" waarbij het tweede exemplaar transparant is, of eenvoudigweg semi-transparante typografie over foto's en andere elementen van de ontwerpcompositie.

Bron: Graphicmama.com

9 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven