• Heidi Haesen

Webshops en korting

Bijgewerkt op: 23 jul 2020

11 Nuttige tips

Alles dat online gebeurt, heeft tegenwoordig wel iets met korting te maken. Elke dag nieuwe aanbiedingen om klanten naar je site te lokken. Kortom, korting = hot.


Maar wat is eigenlijk een verstandig kortingsbeleid? In dit artikel vind je een overzicht met interessante tips om zelf toe te passen.Welke kortingssoorten hebben we?1. VOLUMEKORTING

Korting op basis van grote afname. Deze vorm van korting zie je bij webwinkels relatief weinig. Toch biedt het mogelijkheden om hogere orderwaardes te halen. Maak het aantrekkelijk om meerdere producten te kopen omdat de verzendkosten boven een bepaald bedrag gratis zijn. Hier wordt slim gewerkt met een staffelkorting.

Je kan ook 3+1 in één keer bestellen en deze als speciale korting aanbieden op de homepage.


2. PRODUCTKORTING

Het is meestal beter om je kortingscode actie niet op het hele assortiment toe te passen, maar op een selectie. Bijvoorbeeld op uitverkoop artikelen op = op of juist om een nieuw assortiment te promoten. Naast de klant een algemene aanbieding van een bepaald product te bieden, zijn er ook andere mogelijkheden voor productkortingen. Met een online spaarkaart kunnen klanten sparen voor een gratis artikel of een product met korting. Een spaarprogramma zorgt voor herhaalaankopen.


3. GROEPSKORTING

Als een grote groep mensen het product kope, wordt het interessant om een lagere prijs te bieden. Sites als Groupon, spelen hier slim op in.


4. SEIZOENSKORTING Dit is een ideale manier om je liquiditeit te verbeteren (zoals de vroegboekkorting in de reisbranche) of van oude voorraden af te komen. Je kan via nieuwsbrieven, social media en je website met originele seizoensacties werken.

Dit is een ideale manier om je liquiditeit te verbeteren (zoals de vroegboekkorting in de reisbranche) of van oude voorraden af te komen. Je kan via nieuwsbrieven, social media en je website met originele seizoensacties werken.


5. VASTE KLANTENKORTING

De online spaarkaart voor vaste klanten zorgt voor loyale klanten. Deze groep vaste klanten zijn interessant voor een bijzondere beloning als trouwe klant of acties met beperkte voorraad.


6. PERSONEELSKORTING

De belastingdienst heeft hier strenge regels voor, best per land nakijken.


7. BETALINGSKORTING

Wil je graag zoveel mogelijk betalingen met Bancontact in plaats van contant, op factuur of creditcard? Maak dan deze betalingsmogelijkheid extra aantrekkelijk door korting te bieden of de andere mogelijkheden iets duurder te maken.


8. INTRODUCTIEKORTING

Nieuwe klanten hebben vaak de meeste drempels voor die eerste aankoop. Maak het nieuwe klanten daarom aantrekkelijk om te bestellen door iets extra's weg te geven. Vergeet niet deze actie te combineren met voordelen voor vaste klanten want deze wil je natuurlijk niet kwetsen.


9. UITVERKOOP KORTING

Oude collecties of andere aanbiedingen met korting verkopen is de manier om van oude voorraden af te komen. Naast een percentage of een vast bedrag korting kan je ook kiezen voor andere uitverkoopacties zoals: 2 voor de prijs van 1, geen verzendkosten, gratis product boven de 100 euro...


10. ORIGINELE KORTINGSACTIES

Steeds meer winkels hebben hun eigen creatieve kortingsacties, zoals hamsteren van AH, stickertjes plakken en korting pakken van de Hema, Shoppings events van Rainpharma? Acties als Kortingsvierdaagse, Black Friday, vriendenprijsweken kunnen goed uitpakken, als je ruim van te voren goed communiceert via Social media, website, nieuwsbrief, promotie flyer en affiches.


11. GEPERSONALISEERDE KORTINGSACTIES

Persoonlijke kortingscodes voor eenmalig gebruik kunnen uitkomst bieden voor gerichte acties, bijvoorbeeld een verjaardagskorting in een persoonlijke mail naar je klant op zijn verjaardag.


23 keer bekeken0 reacties